Hopp til hovedinnhold
Stum sitter guden av Anna Jansson (heftet)

Bok 1 i serien Maria Wern

Stum sitter guden

  Format

  Stum sitter guden er første bok i serien om Maria Wern, skrevet av forfatter Anna Jansson.

  Stum sitter guden er en medrivende krimroman som utforsker temaer som religion, tro og mørke hemmeligheter. Bestselgerforfatteren Anna Jansson gir oss lesere en spennende blanding av mysterium, intriger og overraskende vendinger. Dette er første bok i krimserien om Maria Wern.

  Maria Wern blir involvert i etterforskningen av en mystisk drapssak som ryster øyas fredelige samfunn. En lokal prest blir funnet drept, og det viser seg at drapet kan være knyttet til religiøse ritualer og gamle myter. Mens Maria Wern graver dypere i saken, avdekker hun flere hemmeligheter og skjulte spor som leder henne tilbake til fortiden. Gjennom intense avhør, nøye etterforskning og et uventet nettverk av mistenkte, prøver Maria å avdekke sannheten og finne den skyldige.

  Lyset fanget en stor svart bylt som svingte i vinden og slo mot trestammen. Det hvite ansiktet og de bare hendene ga gjenskinn, nakent og grotesk. Mannen hang stiv med en renneløkke rundt halsen. Skjorten var istykkerrevet. En grov kjepp var stukket gjennom magen. Tungen hadde treng ut mellom tennene, svart og oppsvulmet. Øyene var halvt lukket. Uforskammet hvite snøflak landet i mannens hår.

  Anna Jansson har solgt mer enn 5 millioner bøker og er en av Sveriges mest leste forfattere. Maria Wern-bøkene er filmatisert og kjent fra den populære TV-serien med samme navn.

  Bestill abonnement på serien her

  «Sveriges nye krimdronning.»
  Bergslagsposten, Bergslagernas Tidning

  «Godt fortalt … kraftfulle spenningsscener ...»
  GT

  «… gjennomgående spennende ...»
  Ausburger Allgemeine

  • Innbinding: Heftet
  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk/målform: Bokmål
  • ISBN/EAN: 9788202761042
  • Antall sider: 272
  • Originaltittel: Stum sitter guden
  • Serienummer: 1
  • Serienavn: Maria Wern
  Portrett av Anna Jansson

  Anna Jansson

  Anna Jansson (f. 1958) er en av Sveriges mest leste forfattere. Hun har skrevet over 60 bøker og solgt mer enn 5 millioner eksemplarer. Hun er utdannet sykepleier og debuterte som forfatter i 2000.

  Hun har skrevet både barnebøker og feelgoodbøker, men mest kjent er hun som krimforfatter. Hennes bøker om kriminalinspektør Maria Wern skiller seg ut blant svenske krimbøker, og de er også filmatisert med stor suksess som TV-serie.

  Anna Jansson er nominert til og tildelt en rekke priser for sitt forfatterskap, deriblant Crimetime Awards hederspris 2021, den store kulturprisen for Hjalmar Bergmanns minne i 2020, Gullpocket i 2005, Årets länsforfatter i Örebro län 2000, Storytel Awards lydbokpris med flere titler i 2017, 2018 og 2023, Crimetime Award i 2018, Glassnøkkelen for beste krimlitterære verk i Norden i 2007 og Svenska Deckarakademins pris for beste svenske krimroman i 2006.