Hopp til hovedinnhold
Sølvkronen av Anna Jansson (heftet)

Bok 4 i serien Maria Wern

Sølvkronen

  Format

  Sølvkronen er fjerde bok i krimserien om Maria Wern, skrevet av forfatter Anna Jansson.

  Hadde det vært mer romantikk på TV på lørdagskvelden, ville hun ikke blitt vitne til drap. Det var ikke hennes skyld. Hun så bare tilfeldigvis slåsskampen. Som endte med hennes egen ektemann død på en fillerye. Men hun løp ikke vekk. Hun fortalte det ikke til politiet. Hun savnet ham ikke.

  Maria Wern og hennes nærmeste kolleger tilbringer sommeren som politivikarer på Gotland. Tanken var å kombinere jobb og avslapning i idylliske omgivelser ved sjøen. Men så blir en mann savnet, og snart dukker en kroppsdel opp i fjæra. Den tilhører den savnede mannen, og ikke lenge etter finner de det stinkende liket av ham begravet i en steinrøys. Mens politiet sliter med å finne drapsmannen, blir en kvinne også funnet død …

  Bestill abonnement på serien her

  «Det her er bare så bra.»
  GOTLANDS ALLEHANDA

  «Den krimentusiasten som har gått glipp av Sølvkronen, har mange lykkelige timer å se frem til. Det her er bare så bra.»
  GOTLANDS ALLEHANDA

  «… en dyktig forteller … jeg vil gjerne se den leseren som klarer å avsløre morderen på et tidlig tidspunkt.»
  GOTLANDS TIDNINGAR

  «Skal bare én bok med i bagasjen, er det ingen tvil om at Sølvkronen er førstevalget.»
  SKÅNSKA DAGBLADET

  «Sølvkronen er den beste spenningsromanen Anna Jansson har skrevet til nå … Anna Jansson har raskt fått en stor leserskare, ikke bare i Sverige, og hennes fans vil ikke bli skuffet av Sølvkronen
  HALLANDSPOSTEN

  «Anna Jansson har en dybde i sine thrillere som få andre i denne sjangeren … boken er spennende fra første til siste side … Enda et bevis på at hun har vokst inn i klassen for landets fremste krimforfattere.»
  LÄNSTIDNINGEN SÖDERTÄLJE

  • Innbinding: Heftet
  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk/målform: Bokmål
  • ISBN/EAN: 9788202761196
  • Antall sider: 336
  • Originaltittel: Silverkronen
  • Serienummer: 4
  • Serienavn: Maria Wern
  Portrett av Anna Jansson

  Anna Jansson

  Anna Jansson (f. 1958) er en av Sveriges mest leste forfattere. Hun har skrevet over 60 bøker og solgt mer enn 5 millioner eksemplarer. Hun er utdannet sykepleier og debuterte som forfatter i 2000.

  Hun har skrevet både barnebøker og feelgoodbøker, men mest kjent er hun som krimforfatter. Hennes bøker om kriminalinspektør Maria Wern skiller seg ut blant svenske krimbøker, og de er også filmatisert med stor suksess som TV-serie.

  Anna Jansson er nominert til og tildelt en rekke priser for sitt forfatterskap, deriblant Crimetime Awards hederspris 2021, den store kulturprisen for Hjalmar Bergmanns minne i 2020, Gullpocket i 2005, Årets länsforfatter i Örebro län 2000, Storytel Awards lydbokpris med flere titler i 2017, 2018 og 2023, Crimetime Award i 2018, Glassnøkkelen for beste krimlitterære verk i Norden i 2007 og Svenska Deckarakademins pris for beste svenske krimroman i 2006.