Hopp til hovedinnhold
Omslag Jordmoren i Auschwitz av Anna Stuart (heftet)

Jordmoren i Auschwitz

  Format

  NYHET fra Anna Stuart! Les den uforglemmelige romanen Jordmoren i Auschwitz


  Auschwitz, 1943: Da jeg holdt den nyfødte jenta i armene mine, lot jeg fingeren følge den svarte tatoveringen på låret hennes. Jeg ba til Gud om at dette tallet, som var identisk med morens fangenummer, en dag ville ville kunne ha kraft til å gjenforene en familie som var blitt revet fra hverandre av krigen.

  Inspirert av en utrolig, men sann historie om en kvinnes kamp for kjærlighet, håp – og livet – under grufulle omstendigheter

  Da Ana Kaminski blir dyttet gjennom porten til Auschwitz sammen med sin unge venninne Ester Pasternak, forstår hun at gode råd er dyre. For med hennes relativ høye alder er ikke fangevokterne overbevist om at hun kan være til nytte. Men Ana er jordmor, og med papirer som kan bevise det får hun og Ester, som assistenten hennes, armene tatovert med hvert sitt fangenummer og brakt til leirens fødeavdeling.

  En jordmor skal bistå den fødende med å bringe barnet trygt til verden, men forholdene i leiren gjør dette til en ufattelig prøvelse. For det er nemlig ikke meningen at mange av disse barna skal leve, og de få som gjør det, de sterkeste og med mest ariske trekk, blir plassert hos tyske familier.

  I dette helvete på jord får Ana et glimt av håp. Ana og Ester begynner å tatovere morens fangenummer et sted der det ikke er så synlig på den nyfødte, i håp om at mor og barn kan gjenforenes. For det går rykter om at krigen nærmer seg slutten.

  Men så legger Ana merke til kulen på Esters mage ...


  En aldeles hjerteskjærende og oppslukende roman om en kvinnes mot og besluttsomhet i en brutal og kaotisk verden. Perfekt for alle som liker Nattergalen, Tatovøren i Auschwitz og Alice-nettverket.

  • Innbinding: Heftet
  • Utgivelsesår: 2023
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk/målform: Bokmål
  • ISBN/EAN: 9788202782337
  • Antall sider: 382
  • Originaltittel: The Midwife of Auschwitz
  Portrett av forfatter Anna Stuart

  Anna Stuart

  Anna Stuart har ønsket å bli forfatter så lenge hun kan huske. I mange år skrev hun noveller og føljetonger for kvinnemagasiner før hun debuterte som romanforfatter under pseudonymet Joanna Courtney. Serien Queens of the Conquest, der handlingen finner sted i årene før slaget ved Stanford Bridge i 1066, er oversatt til flere språk og utgitt i alle formater. I 2019 vendte hun tilbake til nåtiden og sitt eget navn med romanen Bonnie & Stan, før hun ga ut Å redde et liv på fire minutter året etter. Hun er for tiden aktuell med The Berlin Zookeeper og The Secret Diary, og snart Letter from Pearl Harbour, alle med handling fra andre verdenskrig.