Fermentering

Gry Hammer, 2016, Innbundet

    Omslag Fermentering av Gry Hammer (Innbundet)

    Fermentert mat og drikke er glemte matskatter som byr på nydelige smaker. Fermentering er naturens egen måte å konservere mat og drikke på, og også den beste metoden for å sikre en sunn tarmflora og god helse. Norges guru på området, Gry Hammer, byr i denne boka på over 100 spennende og næringsrike oppskrifter som gir hele familien herlige smaksopplevelser, masse energi, god fordøyelse og sterkere immunforsvar.

    Gry Hammer frister med sunne, enkle og smakfulle oppskrifter på blant annet surdeigsbrød, is, vafler, appelsinmarmelade, ketsjup, kombucha-te og yoghurt. Forfatteren bruker rene, ubearbeidede råvarer og beskriver på enkel måte hvordan man tilbereder alt fra bunnen av. Hun gir deg også en grundig innføring i hva fermentering er, forklarer de ulike gjæringsprosesser som er i sving, og hvorfor denne metoden er så helsebringende.

    429,-

    Fri frakt på bestillinger over 299,-

    Bla i boka
    Om forfatteren
    Bidragsyter Gry Hammer

    Gry Hammer er forfatter, matentusiast, fermenteringsekspert, yogalærer, spesialist på eteriske oljer og opptatt av mennesket og jorda som en helhet. Hun har hatt en lang og tornefull helsereise, hvor hun har testet ut de fleste dietter i jakten på bedre helse. «Ingen diett har gjort meg mer robust enn våre forfedres matskatter», sier hun. «Jeg har en sterk kjærlighet for medisinsk mat. I det begrepet inngår langtidskokt kraft, melkesyregjærede og levende matvarer. Gjennom bøker, kurs, foredrag, webinarer og nettstedet gryhammer.nodeler jeg mine lidenskaper.» I sin nyeste bok,Gladere mage, gladere deg, øser hun av sin kunnskap om hvordan vi kan få en rolig mage gjennom å bedre tarmfloraen.
    Gry Hammer fikkMatprisen 2017 Årets bloggerog har tidligere utgitt en rekke populære bøker, blant andre bestselgerneFermentering – mat og drikke for glade tarmer og gode smakerogEteriske oljer. BokenFra jord til bord sammenfatter hele hennes mat- og livsstilsfilosofi og inneholder over 100 oppskrifter på naturlig, tradisjonsrik og bærekraftig mat.
    Gry Hammer har litteraturvitenskap, statsvitenskap og kulturfag fra Universitetet i Bergen og Tromsø, og blir benyttet av flere undervisningsinstitusjoner i Norge for sin kunnskap om matkultur, matkvalitet og tradisjonsrike tilberedningsmetoder. Hun bor ved Tyrifjorden med mann, fire barn, hund, høner og en stadig voksende frukt- og grønnsakhage.

    Om Gladere mage, gladere deg: Spennende og nyttig om hvordan livsstil påvirker tarmfloraen og helsen vår.
    Sofie og Erik Hexeberg, forfattere av blant annet Ut av hjernetåkenogNytt blikk på autoimmun sykdom

    Gry er en fantastisk dyktig formidler.
    Fedon A. Lindberg, lege, spesialist i indremedisin og ernærings- og livsstilsmedisin, og forfatter av blant annetNaturlig slank med tarm i balanseogHjertegod mat

    Gry Hammer formidler på en levende, troverdig og presis måte hvilken verden av forskjell valg av rene råvarer utgjør for helsen.
    Niels Chr. Geelmuyden, forfatter avSannheten på bordet

    Produktinformasjon
    • Innbinding: Innbundet
    • Utgivelsesår: 2016
    • Forlag: Cappelen Damm
    • Språk: Bokmål
    • ISBN/EAN: 9788202490560
    • Antall sider: 216
    • Kategori: 3.1.6 Mat og drikke, Kokebøker, Helse og psykisk helse
    Anmeldelser

    Ulike fermenteringsteknikker er tatt frem fra glemmeboken i de siste årene og er blitt en motesak på linje med surdeigsbaking og ølbrygging. Denne boka er ikke noe motejåleri. Her formidles konkrete oppskrifter og fremgangsmåter i tillegg til premissene for de grunnleggende teknikkene på en forståelig og smittende måte under mottoet glade tarmer, gode smaker.

    Adresseavisen

    Handlekurv

    Handlekurven er tom

    Du har ingen produkter i handlekurven