Hopp til hovedinnhold
Omslag Fanget fugl (heftet

Bok 3 i serien Rosehagen

Fanget fugl

  Format

  Fanget fugl er tredje bok i den historiske dramaserien Rosehagen.

  Her møter vi Emily på en reise fylt med usikkerhet, kjærlighet og skjebnesvangre valg.

  Emily tar sjansen på å besøke moren sin, sammen med Gerhard. Erling frykter at det kan få moren til å flykte igjen, men Emily gir seg ikke. Likevel er hun full av bange anelser når hun går om bord i seilskipet som skal frakte dem til Solbakken. Pauline og fader Liam har ikke lenger leiligheten i Bergen for seg selv. Han må velge mellom kjærligheten og kirken. Imens, dypt fordypet i sin kunst, forsøker Pauline å glemme fader Liam og søker trøst i maleriet og en mystisk kunstner hun beundrer.

  En dag blir Emily oppsøkt av Rebekkas tilkommende, Ivan Wilse. Han utstråler ondskap og hevntørst - og forteller henne noe hun har vanskelig for å tro.

  Gater og smug lå tomme og forlatte. Han tok et skritt mot henne. "Jeg har en hemmelighet," sa han langsomt. "En hemmelighet jeg har holdt for meg selv til denne dag."

  Hun så seg om. Vinduene i de nærmeste husene var mørke, bare innerst i smuget lyste det svakt.

  "Ingen hører oss her." Han tok enda et skritt og stod så tett inntil henne at hun kjente varmen fra pusten hans. Emily klarte ikke å komme lenger bakover. Hun følte seg som et skremt dyr.

  Fanget fugl er en fortelling om mørke hemmeligheter, hjertesorg, og de dyptgående valgene som former våre skjebner.

  • Innbinding: Heftet
  • Utgivelsesår: 2024
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk/målform: Bokmål
  • ISBN/EAN: 9788202829216
  • Antall sider: 576
  • Serienummer: 3
  • Serienavn: Rosehagen
  Portrett av forfatter Merete Lien

  Merete Lien

  Merete Lien (f. 1952) er fra Bergen, er utdannet lektor og har hovedfag i historie. Hun debuterte i 1996 med romanen Bak mørket, etterfulgt av Vinterlys og Kongens bror. Hun har også skrevet de populære romanseriene Barn av stormen, Rosehagen og TårnsvaleneFølg vinden er en trilogi fra ‘Den evige stad’, Roma, som forfatteren har et spesielt nært forhold til.