Hopp til hovedinnhold
Omslag De kalte henne Crow Mary (heftet)

De kalte henne Crow Mary

  Format

  De kalte henne Crow Mary er en historisk feelgoodroman som er like vakker som den er lærerik, og som etterlater oss lesere med en sterk følelse av beundring og dypere forståelse av en svunnen tid.

  Dette er en mektig historisk feelgoodroman om livet til en ung kvinne som er fanget mellom to kulturer. I hjertet av historien er den 16 år gamle Mary, født i Crow-stammen, og som inngår ekteskap med den hvite pelsjegeren Abe Farwell. Deres kjærlighet og liv sammen tar dem fra de kjente stammelandskapene til handelsstedene i Minnesota og Canada, hvor Mary må navigere en ny virkelighet som ektemannens kone. Underveis får hun både en nær venninne og en uforsonlig fiende.

  Når en tragedie rammer, og førti Nakota-stammemedlemmer blir brutalt drept, settes kjærligheten mellom Mary og ektemannen på prøve. Farwell unnlater å gripe inn, men Mary kan ikke sitte stille å se på. Hennes beslutning om å redde fem kvinner fra døden viser en kvinne av eksepsjonell styrke og integritet. Hennes kamp for rettferdighet utfolder seg i en tid og et sted som sjelden er på urfolks side, noe som setter en ytterligere belastning på hennes allerede skjøre ekteskap.

  ... imponerende ... en oppslukende fortelling ...

  BOOKREPORTER

  Dette er historien om Marys dramatiske liv. Her får du skjønnheten i de nordamerikanske landskapene og de innerste følelsene i et ekteskap under press. Romanen er ikke bare en hyllest til en enestående kvinnes liv, men også en innsiktsfull utforskning av kulturer, kjærlighetens komplikasjoner og de vanskelige valgene en må ta når ens hjerte og samvittighet er i strid.

  Vi gleder oss over en ny historisk roman fra Kathleen Grissom, forfatteren av bestselgerromanene Tilbake til Tall Oaks og Mellom to verdener.

  • Innbinding: Heftet
  • Utgivelsesår: 2024
  • Forlag: Cappelen Damm
  • Språk/målform: Bokmål
  • ISBN/EAN: 9788202824419
  • Antall sider: 416
  • Originaltittel: Crow Mary
  Portrett av Kathleen Grissom. Foto

  Kathleen Grissom

  Kathleen Grissom er en kanadisk forfatter som har bemerket seg med sin evne til å fange lesernes hjerter gjennom sine medrivende historiske romaner.

  Hun har levende beskrivelser og en følelsesmessig dybde i sine romaner og er kjent for å berike sine lesere. Hun har etablert seg som en respektert stemme av gode underholdningsromaner. Livet hennes i dag er dypt forankret i det landlige livet på et gårdsbruk i Virginia, som hun driver sammen med sin mann. Denne nærheten til jorden kan ha inspirert noen av miljøskildringene i bøkene hennes.

  Hennes litterære debut, Tilbake til Tall Oaks, ble en stor suksess, og etablerte Grissom som en internasjonal forfatter. Romanen ble omfavnet av lesere over hele verden for sin gripende fortelling og rike karakterdybde.

  Hennes neste roman, Mellom to verdener, fikk også en varm mottakelse som en frittstående oppfølger og har ytterligere bekreftet hennes posisjon som en dyktig historieforteller. Med sin seneste utgivelse, De kalte henne Crow Mary, fortsetter hun å utforske komplekse karakterer og perioder i historien som gir innsikt i menneskelige erfaringer og kulturforskjeller. Denne romanen, som er inspirert av virkelige hendelser, bygger bro mellom fortid og nåtid, og åpner øynene våre for de ofte glemte fortellingene til urfolkskvinnene.

  Les mer om forfatteren på hennes hjemmeside: www.kathleengrissom.com.