Hopp til hovedinnhold
Skjærgårdsmiljø med seilskute med rosebusker i forkant. Illustrasjon

Rosehagen – en historisk dramaserie

Rosehagen er en gripende, historisk feelgoodserie med godt begravde hemmeligheter, brutte familiebånd, svik, kjærlighet, tilgivelse, lidenskap og løgner. Denne serien er både oppslukende og lettlest, en pageturner som fryder og beveger.

Fem kvinner, fem historier

I den historiske dramaserien Rosehagen møter vi sterke kvinner som utfordrer sin samtids normer. De ønsker å skape seg et liv med videre rammer. De driver hotell, strever for å bli anerkjent som malerinne – og etablerer et motehus. Fortalt med detaljrikdom og følsomhet gir Merete Lien deg medrivende lesing. Dette er en historisk feelgoodserie som fletter sammen generasjoner av kvinneliv med et bakteppe av norsk historie. I serien møter vi først og fremst hovedpersonen Emily, og i tillegg Klara, Pauline, Konstanse og Jenny. Fem kvinner og fem historier.

Handlingen foregår i Bergen, i Kragerø, på Jomfruland – og etter hvert også i Italia og på den franske Rivieraen. Tittelen Rosehagen gjenspeiler flere ting. Rosene er et bindeledd til fortiden for Emily. De får henne gradvis til å huske det som er glemt og gjemt. Roser er et symbol for kjærlighet, lykke og skjønnhet. Men de rommer også det motsatte: torner som kan skade, alt som visner og dør.

Portrett av Emily fra Rosehagen, ung dame som ser blygt ned. Illustrasjon

Emily Meyer er den unge kvinnen vi blir kjent med når serien starter. Etter et tragisk forlis som etterlater henne og moren som de eneste overlevende, mister Emily minnet om sine første ti år. Serien utfolder seg med dramatiske avsløringer og komplekse familierelasjoner, som Emily navigerer i sin søken etter identitet og sannhet. Hun er ikke den hun trodde. Hennes egen mor bærer på en mørk hemmelighet og har spunnet et nett av løgner. Et uventet brev forandrer alt Emily har trodd om seg selv og sitt eget liv. Hvem er hun egentlig?

Hun blir bedt om å reise fra Bergen til Kragerø for å høre et testament bli lest opp. Arven hun blir tilbudt og betingelsene den medfører kaster henne ut i et helt nytt liv, der hun må finne ut hvem som er venn og hvem som er fiende. Jo mer hun husker fra sin egen fortid, jo mer oppsatt bli andre på å få henne til å tie. Noen er villig til å gå svært langt for å få henne til å gi opp. Men hun finner også vennskap og kjærlighet.

Portrett av Klara fra Rosehagen, ung dame med rødt hår og grønne øyne. Illustrasjon

Klara Lauritzen er fiskerdatter fra en av øyene utenfor Kragerø og arbeider som hotellkokke. Hun har møtt mye motgang, men trosser alle vansker med en sterk vilje og godt humør og blir en god venninne og alliert for Emily.

Portrett av Konstanse fra serien Rosehagen, mørkhåret ung dame med brune øyne. Illustrasjon

Konstanse Lindemann har vokst opp i rikdom og lediggang. Hun er datter av kvinnen som blir en farlig motstander for Emily – Rebekka Egeberg, og søster av Gerhard Lindemann, som driver isbruk og gruver -og har en finger med i det meste som skjer rundt Kragerø. Selv er hun ikke fornøyd med å gå og vente på den rette ektemannen, men har drømmer om å komme seg ut i verden og oppleve mer.

Portrett av Pauline fra serien Rosehagen, ung dame med lyst langt hår. Illustrasjon

Pauline Selmer kommer som gjest til hotell Den hvite rose i Kragerø, på flukt fra fortiden og et liv hun ikke lenger ønsker. Hun er malerinne og slår seg ned på Jomfruland. Der møter hun kjærligheten hos en mann hun ikke har lov til å elske.

Portrett av Jenny fra Rosehagen, ung jente med rødlig, langt hår og blå øyne. Illustrasjon

Jenny kommer inn i fortellingen som en stor overraskelse. Hun har en bakgrunn som lenge var en godt skjult hemmelighet. Når hun først forlater stedet der hun vokste opp, blir hun en viktig del av Emilys historie og en av hovedpersonene i Rosehagen. Hun møter både berømmelse og kjærlighet – på uventet steder – akkurat som sin mor. Denne moren er en gåtefull skikkelse, som en stor del av handlingen spinner rundt.

Vi i Lesepause håper du vil la deg begeistre av Rosehagen. Dette er en storslått historisk dramaserie om kjærlighet, dramatikk, skjulte hemmeligheter og forbrytelser.

Serien blir på 30 bøker, og vi utgir en ny bok hver 8. uke.

.

Omslag på de tre første bøkene i serien Rosehagen med bombe med teksten Første bok gratis

Abonnement på Rosehagen

Rosehagen er en storslått historisk dramaserie om begravde hemmeligheter, brutte familiebånd, svik, kjærlighet og tilgivelse.

Bli abonnent nå og få første bok GRATIS!

249,– per bok
Hvilken bok skal abonnementet starte på?
Bli abonnent