Hopp til hovedinnhold
Forfatter Merete Lien med illustrasjon av skjærgård og roser i bakgrunnen

Merete Lien – forfatter av Rosehagen

Nå er den anerkjente bestselgerserien Rosehagen i salg igjen, til glede for alle nye lesere. Dette er en av Norges mest solgte historiske dramaserier! Forfatter Merete Lien er opptatt av å formidle norsk historie og er kjent for en vakker og berikende fortellerstemme.

Vi i Cappelen Damm er stolte over å utgi Rosehagen til glede for nye lesere. Bli med oss på denne underholdende reisen hvor Merete Liens ord igjen vil fylle hyllene og hjertene til alle leseentusiaster.

Feelgoodserie med norsk historie som bakteppe

Merete Lien er ikke bare en forfatter; hun er en historieforteller som vever sammen generasjoners fortellinger med norsk historie som bakteppe. Når vi nå gleder oss over gjenutgivelsen av suksesserien Rosehagen, gir Lien oss en sjelden mulighet til å fordype oss i en verden full av kjærlighet, dramatikk, skjulte hemmeligheter og forbrytelser. I Rosehagen får vi bli kjent med sterke kvinner som ikke er fornøyd sin samtids trange rammer, men velger å drive sitt eget hotell, bli malerinne – eller starte et motehus.

Hvitt gammelt trehus med roser i forkant av bildet. Foto

En forfatter fra Bergen

Etter mange år som bosatt i Kragerø har den populære forfatteren nå returnert til sin fødeby Bergen, hvor hun finner inspirasjon i de kjente omgivelsene, rike på historie og minner som speiler seg i hennes romaner. Merete Lien er født i 1952 og har hovedfag i historie. Hun er en av Norges mestselgende feelgoodforfattere og har solgt over 1,6 millioner bøker – bare i Norge. Den anerkjente forfatteren er også populær i Polen.

Jomfruland – en øy av inspirasjon

Jomfrulands magi har funnet veien inn i flere av Liens bøker, inkludert i serien Rosehagen. Denne øyen er ikke bare et vakkert landskap, men også et sted der fortiden er tydelige – et sted hvor fantasien spores og fortellinger og karakterer blir til. Her har hun latt seg inspirere til kjærlighetshistorier, som også inneholder slektsfeider og forbrytelser – elementer som alle er vevd inn i historiene som fanger hennes lesere.

Fotografi som en bro mellom historie og bok

Fotografi er en lidenskap. Hun bruker gamle fotografier som inspirasjon for bøkene. Fotografiene bringer fortidens mennesker til live og binder sammen tidsepoker, og dette bruker hun flittig når hun skriver historiske romaner. Utgangspunktet for historiene er som oftest fotografier – og hus – som setter fantasien i gang.

Merete Lien – en forfatter med hjerte for fortellingen

Merete Lien er en respektert og kjær feelgoodforfatter av historiske romaner. Vi får alle et rikt spekter av følelser gjennom hennes bøker. Hun har en unik evne til å skildre epoker med en detaljrikdom og følsomhet, noe som har gjort henne til en favoritt blant lesere som søker både flukt og forståelse i feelgoodromaner. Med en karriere som spenner over flere tiår, fortsetter Lien å engasjere og inspirere med sine historiske romaner fulle av kjærlighet, dramatikk og skjulte hemmeligheter. Velskrevet og oppslukende og ofte overraskende – akkurat slik gode feelgoodserier skal være.