Hopp til hovedinnhold
Landskapsbilde i gule nyanser med teksten Løfter i sand av Elisabeth Hammer

Løfter i sand av Elisabeth Hammer

Løfter i sand er en fengslende historisk feelgoodserie om forviklinger, familiehemmeligheter og forbudte følelser.

EN UNG KVINNE – HEMMELIGHETER FRA FORTIDEN – EN DRAMATISK SKJEBNE

Familiehemmeligheten er første bok i den gripende dramaserien Løfter i sand. Handlingen finner sted på idylliske Sørlandet i 1806, en historisk brytningstid – med elegante kjoler og romantiske løfter – hvor seilskipene regjerte på De syv hav, og Napoleonskrigens herjinger ga dramatiske ringvirkninger for både fattig og rik.

«Familiehemmeligheter, klasseskille og forbudt kjærlighet … rett og slett en fryd å bli transportert tilbake i tid og inn i denne verden ..»
– LESESPIREN

Amalie vokser opp i trange kår, men hun setter pris på det lille hun har, og hjertet hennes banker for de som har det enda verre. I all hemmelighet stikker hun unna litt av familiens begrensede mat for hjelpe et stakkars barn i nød. Selv bor hun med foreldrene sine i en koselig, men trekkfull, liten skipperstue. Faren skadet seg stygt som sjømann i ung alder og sliter med å finne seg betalt arbeid. Moren vokste opp i velstand og ønsker et bedre liv for Amalie. Uten å avsløre det for datteren forsøker hun å få Amalie inn i de rikes kretser for å kapre en formuende ektemann.

Lykkelig uvitende om morens planer treffer Amalie stadig byens finere fruer og herrer. Som ekspeditrise i en fornem hattebutikk er hun smertelig klar over hvor nedlatende og overlegne de kan være. Da en vakker kam blir borte, får Amalie skylden. Desperat forsøker hun å ordne opp i situasjonen, men ender i en heftig krangel med den arrogante herr Wickfall. Mens hun ikke kan risikere å miste den lille, men verdifulle inntekten sin, har han ingenting å tape. Da deres veier senere krysses, forstår hun at han har makt til å legge hele hennes fremtid i grus – og ingen skrupler over å gjøre det.

Samtidig lurer mørke hemmeligheter i fortiden – og snart vil Amalies liv ta en drastisk vending. For hva er det hennes kjære foreldre skjuler for henne? Hvor kommer hun egentlig fra?

Elisabeth Hammer sitt bidrag til norsk litteratur er betydelig, og hennes bøker har underholdt et stort antall lesere. Den populære feelgoodforfatteren har solgt over 695 000 bøker i Norge. Nå er hun aktuell med dramaserien Løfter i sand.